Panna Cotta cu ciocolată și mure
Panna cotta chiar că nu e complicat de făcut (deși dacă mă întrebați acu vreo două ore aș fi crezut că durează nițel mai multișor statul la căldura aragazului). În realitate durează 2-3 minute pe aragaz, și ceva mai multe cu domolitul la frigider.
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
2-3 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- cam 250 ml smântână
- cam 50 ml lapte
- cam 2 linguri de zahăr brun
- cam jumătate de pliculeț de gelatină topită în puțin lapte
Metodă
Am urmat în mare ce zice Gordon Ramsay aici. Adică am pus smântâna, laptele și untul pe foc și am învârtit până am văzut că începe să fiarbă. Am dat deoparte și m-am ocupat de gelatină pe care am amestecat-o cu puțin lapte până s-a topit, după care am turnat-o peste ingredientele celelalte și am mai amestecat până s-au omogenizat toate. Am dat la frigider. Am pus deasupra sos de ciocolată amestecat pe foc 30 de secunde cu mure și dulceață de mure, apoi am mai ras și niște ciocolată albă (tot cu mure) peste, ca să fie porcăiala maximă și asta a fost. S-aveți poftă!