Mini-tarte cu roșii uscate și zucchini
Prep time ingrediente
10-15 minute.
Cooking time
10 minute.
Nr. porţii
2-4 persoane.
Ingrediente
- foi de plăcintă
- un zucchini tăiat felii
- 7-10 felii de roșii uscate în ulei (sau pregătite acasă pentru ăi mai puțin leneși)
- 3 linguri de iaurt (mai gras)
- 2 căței de usturoi
- cimbru, rozmarin sau alte condimente proaspete
- piper proaspăt măcinat
- o mână de brânză (am folosit emmentaler dat prin răzătoare)
Metodă
Am pus cuptorul la preîncălzit la 220 de grade, am tăiat foile de plăcintă în forme de arici (copilului din mine îi place la bucătărie mai mult decât adultului din mine), le-am uns cu puțin ulei din borcanul de roșii uscate și le-am dat deoparte. În bolul de la blender am pus roșiile, iaurtul, usturoiul, condimentele și branza și am mixat totul până am obținut pasta din imagine (cam 1 minut a durat procesul). Apoi am pus câte o lingură de pastă pe fiecare arici, câte o felie mai grăsuță de zucchini deasupra (aricii au burtici rotunde, nu?) și am făcut o tavă de mini-tarte pe care le-am băgat la cuptor 10 minute.
Au ieșit excelente, cu foile de plăcintă crocante, similare foetajului, cu arome preluate de la pasta de roșii cu condimente, și cu zucchini făcut atât cât e nevoie ca să rămână zemos și dulce. S-aveți poftă!