Jurnalul navigatorului mîncău #51 (5-11 ianuarie 2017)
La mulți ani, dragi adelicioși, la mulți ani și din partea mea, pentru că dacă cine împarte parte își face, eu v-am tăiat o porție generoasă de urări, unele sub aceleași forme de linkuri curioase (stea, pătrățel, romb) pe care le cunoașteți. Și la mulți ani și din partea Vaticanului (ce, nu sîntem cu toții mai catolici decît papa?), care își invită pelerinii și vizitatorii obosiți de la atîta colindat la un burger, un fried chicken și o Cola, la cel mai recent McDonald’s de pe proprietatea sa. Mai catolici decît papa bun. Aleluia!
În timpul vacanței de sărbători mi-au sărit între dinți o serie de articole despre cît de periculos este zahărul, numit, mai nou, drogul copiilor și cu un ochi la feluritele dulciuri, dar cu conștiința zgrepțănînd gîndurile despre sănătate, am căutat să văd dacă e mai bună direcția înspre îndulcitorii artificiali. Răspunsul este un nu categoric, riscurile asupra sănătății sînt, se pare, mult mai mari. Cu un al doilea gînd la propria dantură, m-am bucurat și cînd am aflat că se lucrează la un medicament pentru regenerarea dinților cariați.
Producătorul batoanelor Mars, Snickers și a celorlalte boostere de energie și calorii va intra pe piața produselor destinate animalelor de companie. De parcă pisica de la țară nu era destul de grasă.
Apropo de dulciurile care mă duc cu gîndul la copii, care mă duc cu gîndul la jucării care, în sfîrșit, mă duc cu imaginația la salbele de urale, sărituri și ghionturi ce trebuie că s-au auzit și văzut pe plajele insulei Langeoog, cînd vraja mării a adus pe plajă cîteva valuri de jucării de la ouăle Kinder. Insula aparține de landul Saxonia Inferioară, Germania, așa se explică textele care însoțesc tweet-urile și imaginile de pe Instagram. Ce scrie acolo să-mi spuneți voi.
Dacă tot sîntem la capitolul celor mici, ar fi bine de știut că un grup de cercetători (altul, nu același din toate știrile) a lucrat intens în domeniul alergiilor alimentare și a constatat că pentru o călire a copiilor, tinerilor și adulților alergici la alune, administrarea de alimente care să conțină arahide ar trebui demarată încă din pruncie.
Superbul, magnificul, fascinantul The Witcher (partea a III-a: Wild Hunt) a cîștigat, anul trecut, aproape toate premiile care se puteau acorda unui joc electronic. Și a devenit popular; meh, sînt suficiente exemple că ăsta nu e neapărat un lucru bun pentru o companie sau un anumit titlu. Și fiindcă a fost atît de popular, lumea s-a costumat tot anul în personajele din joc, și-a făcut săbii și a învățat lovituri și parări, s-au construit statui și statuete, în fine, tot arsenalul. Dar nimeni pînă la Johhny Chiodini nu a gătit o rețetă din The Witcher. Doamnelor și domnilor, să intre, aburind, pastele Etoile Blanche.
Pe data viitoare, de abia aștept,
Nu uita să te speli pe dinți!
*imagine Pixabay