Hummus
Alături de guacamole, hummus-ul e preferatul meu pentru snack-uri rapide, sănătoase și sățioase.
Cred că am mai spus-o și cu altă ocazie, mie-mi place mâncarea texturată și care păstrează din consistența ingredientelor, de aceea de multe ori fac hummusul la mână, cu o furculiță și nu la mixer/robot, etc. Ca idee, la blender e gata în maxim 5 minute, la mână în vreo 7-8.
Prep time ingrediente
5-10 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- 2-3 căței de usturoi tăiați mărunt
- 2 linguri de tahina (pastă de susan)
- o cană de năut (care-a stat peste noapte la înmuiat), sau o conservă de năut
- zeamă de la o lămâie
- sare, piper, boia iute (după gust)
- 2 linguri de ulei de măsline
Note
Există un mit care se tot perpetuează cum că hummusul nu merge fără lipie. Ei bine, eu îl mănânc constant pe pâine prăjită și, surpriză!, n-am pățit nimic.
Metodă
Scurg năutul de zeama din conservă și îl pun într-un castron. Adaug restul ingredientelor și zdrobesc și amestec cu furculița până obțin o consistență care-mi place și hummusul e gata.
Dacă mi-e foame tare, mai pun și altă proteină deasupra (de cele mai multe ori somon, sau alt file de pește), dacă nu, doar roșii și/sau alte verdețuri și ies niște tartine grozave. Să vă fie de bine.