Fudge brownies
Experimentul ăsta e dovada clară (dacă încă mai era nevoie de vreuna) că cele mai bunătăți ies din întâmplare. Sau atunci când nu vrei să arunci resturi de ingrediente și le folosești într-un mod norocos. Să trecem, așadar, la fudge brownies.
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
32 minute.
Nr. porţii
4 persoane.
Ingrediente
- 4 albușuri de ou și un ou întreg (sau 4 ouă)
- 24 de linguri de kefir (eu am folosit de capră de la LaColline)
- 6 linguri de cacao (recomand varianta Fair Trade de la Cadbury, eu o cumpăr de la Băcănia Nouă)
- 1 cană jumătate de făină neagră
- esență de vanilie (am pus din ochi)
- un vârf de de sare
- 3/4 cană zahăr brun
- unt/ulei pentru uns tava
Metodă
Am pus cuptorul la preîncălzit la 190 de grade și am uns o tavă rotundă termorezistentă cu unt. Într-un bol am amestecat făina cu sarea. În alt bol (mai mare) am frecat albușurile cu zahărul și kefirul. Am adăugat esența de vanilie și cacaoa, iar la final am omogenizat adăugat în seturi făina cu sare și am învârtit până am omogenizat bine și am obținut un amestec de consistența celui de cupcakes. Am turnat în tavă pe care am băgat-o în cuptor. 32 de minute. (30 ar fi fost de ajuns și după primele 15 minute am scăzut temperatura la 170 de grade). E gata la testul scobitoarei și la final arată ca un blat de tort crescut bine, cu marginile ușor dezlipite de tavă. Am scos din cuptor, am lăsat la răcit (se mai dezumflă puțin fudge brownies în procesul ăsta), am tăiat și am mâncat. Nomsomeness. S-aveți poftă!