Cupcakes cu morcov

Prep time ingrediente

5-10 minute.

Cooking time

17-23 minute.

Nr. porţii

12 persoane.

Ingrediente

  • 175 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 linguriță scorțișoară și/sau nucșoară măcinată (opțional)
  • 2 ouă (sau fără, și adăugăm extra piure de mere pentru varianta vegană)
  • 5 linguri zahăr brut
  • 160 ml ulei vegetal
  • 160 ml piure de mere (sau gem de mere neîndulcit)
  • esență de vanilie

  • 350 g morcov ras (prin răzătoarea mică)
  • o mână de nuci, alune, migdale tocate (opțional)

Note

Peste glazură (în funcție de imagine e fie morcov ras, fie un topping cu unt, coniac și sirop de arțar).

Metodă

Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și am pus hârtiile de cupcakes în formă. Din ingredientele astea ies aproximativ 12 cupcakes clasice, sau 24 mini-brioșe.

Am amestecat într-un bol ingredientele uscate (făina, sarea, bicarbonatul și scorțișoara/nucșoara după caz). Tot aici pun și nucile, alunele, migdalele tocate – dacă optez să le folosesc.

În alt bol am bătut ouăle cu zahărul, după care am adăugat pe rând uleiul, esența de vanilie, piureul de mere și morcovul ras. Amestecul ăsta l-am adăugat la mixul de ingrediente uscate și am încorporat până la omogenizare.

Am umplut formele de cupcakes (ca idee, ultima oară n-am folosit alune, nici nuci, nici migdale și cu ingredientele calculate din ochi au ieșit 12 brioșe, plus un mini-carrot cake) și am dat la cuptor. 20 de minute au fost suficiente, dar timpul de coacere poate varia până la 22-23 de minute. Pentru mini-brioșe sunt suficiente și 17-18 minute.

Le-am scos din cuptor, și din tavă și le-am lăsat la răcit, după care le-am adăugat glazură (din cremă de unt, brânză de vaci, și stevie). S-aveți poftă!

Imagini

Briose cu morcov

Briose cu morcov

Briose cu morcov si frosting sirop de artar