Cupcakes cu fructe și frosting de mascarpone
Încă nu sunt 100% mulțumită de consistența lor, dar cum aproape orice intră în categoria de cupcakes nu e rău deloc, am hotărât să vă spun și vouă despre astea și să vă las să ajustați cantitățile după gust. De exemplu, cui îi plac prăjiturile mai dulci, poate pune ceva mai mult zahăr.
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
25 minute.
Nr. porţii
2-4 persoane.
Ingrediente
Pentru cupcakes:
- 2 banane
- 1/4 cană cu zahăr brun
- 1 ou
- o bucată de unt (mai puțin de un sfert de pachet)
- o jumătate de linguriță praf de copt
- un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
- o cană medie de faină de ovăz
Pentru frosting:
- o cutie de mascarpone
- un sfert de pachet de unt
- 2 linguri de zahăr brun
- o lingură de cacao
- căpșuni
Metodă
Am amestecat cu o furculiță mai întâi bananele, cu untul, zahărul și oul într-un castron. Am adăugat praful de copt, bicarbonatul, făina și un vârf de sare și am mai amestecat cât să se omogenizeze. Dacă vreți bucăți de căpșuni în cupcakes, aici e momentul să fie adăugate la mix. Am pus în forme (cam 3/4 fill) și băgat la cuptorul preîncălzit la 190 de grade cam 25 de minute. Între timp, am bătut untul (care ideal e mai gras, altfel lasă zer care trebuie scurs) cu zahăr pentru frosting, am adăugat mascarpone și cacao, și am pus la frigider până s-au copt cele 10 (?) cupcakes din cuptor. Când au fost gata, le-am scos din cuptor și le-am lăsat la răcit, apoi am pus frosting deasupra (cu un cuțit mic), bucăți de căpșuni și mentă (de preferință proaspătă) Sunt foarte bune și pe loc, dar și peste zile (caz în care ar trebui păstrate în frigider).