Cupcakes cu afine și ciocolată
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
25 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- 10 linguri de făină de ovăz
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 plic praf de copt
- esență de vanilie (făcută în casă)
- 1 ou
- suc de la jumătate de lămâie
- 3 linguri de ulei (sau unt)
- puțin lapte
- afine
- o ciocolată (eu am pus cu 55% cacao)
Metodă
Am bătut oul cu zahărul, după care am adăugat uleiul, sucul de lămâie și vanilia și am tot amestecat până s-a omogenizat bine. Am pus apoi praful de copt și făina și după ce-am mai amestecat o tură cu senzația constantă că minunata compoziție avea textura prea groasă, am adăugat și puțin lapte să o mai subțiez. Au ieșit fix 6 forme, umplute aproape pe trei sferturi, în care am pus câte o afină și le-am băgat la cuptor, la 190 de grade, 25 de minute. După ce le-am scos și le-am pus la răcit, am topit ciocolata, le-am glazurat bine și am mai pus o afină în vârf. Și gata. S-aveți poftă!