Creveți cu fistic
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
5 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- 15-20 creveți decorticați cu coadă
- 10 boabe de fistic
- o lingură de semințe de bostan
- 2 linguri de făină de ovăz (sau oricare alta)
- 3 linguri de făină de porumb
- 1 ou
- sare și piper
- ulei de gătit (eu am folosit cu rozmarin)
Metodă
Am avut creveți proaspeți astfel încât mai întâi i-am curățat, le-am păstrat cozile (pentru că merge mult mai rapid procesul de dat prin ou și făină dacă-i țin de coadă), i-am spălat și i-am dat deoparte.
Am mixat la blender cele două tipuri de făină, semințele și fisticul pentru a obține un amestec omogen și fin, și am bătut oul cu puțină sare și puțin piper într-o farfurie. Am pus o tigaie (relativ) adâncă pe foc, cu ulei de un deget, și cât s-a încălzit uleiul, am dat creveții prin ou și amestecul de fistic și făină, apoi i-am băgat la prăjit în ulei fierbinte, cam 2 minute pe fiecare parte.
După ce i-am scos din tigaie, i-am mai lăsat câteva minute pe șervețele de hârtie care să asoarbă uleiul. Nu e asta cea mai sănătoasă metodă de gătit creveții, dar sunt atât de buni, încât merită și extra ore de sală și alergat. S-aveți poftă!