Ciuperci coapte cu cremă de brânză
De săptămâna spaniolă, am luat minunăția (NOT) asta de brânză de la Lidl (care vine în set de 4 cutii, similare pachetelor de 4 de iaurt), dar când am ajuns acasă și am gustat-o, am avut o surpriză nu foarte plăcută. Nu mă înțelegeți greșit, brânza asta nu era stricată, doar că nu-mi plăcea mie. Noroc cu un set nou de pisici de la scara blocului, care m-au scos (parțial) din dilema aruncatului de mâncare. Dar chiar și cu ajutorul neașteptat de la pisici, tot am mai rămas cu două cutii pe care nu aș fi vrut să le arunc, așa că am încercat să le transform în ceva comestibil (pentru mine).
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
25-30 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- 6 ciuperci
- 2-3 linguri de suc de roșii gros (sau roșii tăiate la conservă)
- o cutie de brânză (de la Lidl, din cea care se vrea o tentativă de ricotta)
- parmezan ras
- un ou
- busuioc
- cimbru
- sare
- piper
- 1 cățel de usturoi
- pătrunjel proaspăt tăiat mărunt
Note
(Să nu aruncați produsele care nu vă plac, decât daca sunt expirate. Sigur se for dovedi folositoare până la urmă.)
Metodă
Așa ajungem la ziua de azi când am luat 6 ciuperci și le-am pus la copt în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și, pe măsură ce se coceau, m-am hotărât să le umplu cu niște cremă cu brânză, pe care am făcut-o amestecând toate ingredientele sus-menționate (inclusiv o cutie din brânza cu pricina), mai puțin roșiile și ciupercile, desigur. După 10-12 minute, am scos cele 6 ciuperci din cuptor, le-am pus în pălărie câte o lingură de suc de roșie din conservă și le-am umplut cu cremă de brânză, cât să le acopăr și piciorușul. Le-am dat înapoi la cuptor, încă 15 minute, la finalul cărora îmi curgea din gură numai la vederea lor.
Gata pe azi. S-aveți poftă!