Cheesecake cu roscove
Unele rețete durează până se concretizează în ceva mai mult decât o idee frumoasă. Așa și cu cheesecake-ul ăsta, care a intrat în teste ca o variantă cu cacao la cheesecake-ul cu dulceață de fructe de pădure, și a ieșit în lume în forma de mai jos.
Pentru cine ajunge sau este deja în Iași, recomand să-l încercați în varianta cu ingrediente locale (cu excepția zahărului nerafinat) și frișcă de casă la CUIB, unde încet-încet are potențial să devină staple dessert.
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
40-45 minute.
Nr. porții
4 persoane.
Ingrediente
- 500 g brânză de vaci
- 400 ml smântână de cea mai grasă
- 80-100g zahăr brut
- 2 ouă
- 3-4 linguri pudră de roșcove
- 250g biscuiți digestivi
- 100g de unt topit, 80% grăsime
- o păstaie de tonka
Metodă
Preîncălzesc cuptorul la 165 de grade.
Din biscuți și unt topit fac un amestec omogenizat care formează blatul de cheesecake, pe care-l întind cât se poate de organizat într-o formă de tort (de 25 cm) cu fund detașabil.
Amestec și omogenizez celelalte ingrediente cu ajutorul robotului de bucătărie, până obțin o cremă de consistența unei smântâni mai groase.
Torn compoziția peste blat. Bag la cuptor. 40-45 de minute, până devine stabilă. Scot din cuptor, las puțin la răcit, bag la frigider peste noapte.
Mănânc a doua zi felii simple, sau cu un sos deasupra. Enjoy!