Cartofi copți cu morcovi și brânză

cartofi la cuptor cu morcov branza 4

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

50 minute.

Nr. porţii

4 persoane.

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • caș proaspăt dat prin răzătoare (cam o cană)
  • smântână (cam jumătate de cutie de 400 ml)
  • piper
  • 3 căței de usturoi
  • sare grunjoasă
  • rozmarin (de preferință proaspăt)
  • busuioc
  • oregano
  • 1 ou
  • unt (pentru uns forma de copt)

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit la 200 de grade, am uns un vas termorezistent cu unt, am curățat cartofii și morcovul și am tăiat legumele în rondele subțiri (aproape ca niște chipsuri). Într-un bol am amestecat smântâna cu cașul, usturoiul tăiat mărunt, oregano și busuioc și am obținut un fel de pastă-cremă de brânză foarte groasă.

Am întins un strat de cartofi și câteva rondele de morcov pe fundul vasului termorezistent, am asezonat cu piper și sare grunjoasă, după care am turnat deasupra cam jumătate din pasta de branză și am întins peste toate legumele. Am repetat procesul încă o dată, am mai pus deasupra niște busuioc și am băgat la cuptor. 35 de minute. Între timp, am mai dat niște caș prin răzătoare, pe care l-am amestecat bine cu un ou bătut și cu niște rozmarin și după astea 35 de minute, l-am turnat peste cartofii din cuptor și i-am mai lăsat înca 15 minute la 200 de grade, cât să formeze o crustă crocantă și pe deasupra.

Am scos, am tăiat, am mâncat. Ca idee, pseudo-budinca asta de cartofi poate fi foarte bună ca și garnitură la diverse porcăieli trase în unt, pentru cei foarte înfometați. Pentru mine a fost mai mult decât destul așa simplă, cu un pahar de Feteasca Regală (2011) de la Gramma (which by the way, is awesome sauce).

Imagini

Cartofi copti cu morcov si branza

Cartofi copti cu morcovi si branza

Cartofi copti cu morcov si branza

Cartofi copti cu morcov si branza

Cartofi copti cu morcov si branza

Cartofi copti cu morcov si branza