Cartofi copți cu brânză și iaurt
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
35 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- 2 cartofi medii
- brânză (eu am folosit cottage cheese)
- iaurt
- usturoi
- ceapă galbenă
- busuioc proaspăt
- boia (dulce sau iute)
- sare și piper
- cimbru
Metodă
Am pus cuptorul la preîncălzit la 210 grade. Am curățat și tăiat cartofii în felii subțiri, ca să încapă în formele de cupcakes și i-am dat deoparte. Într-un bol am amestecat bine 2 căței de usturoi tăiați mărunt, cu o jumătate de ceapă galbenă, mărunțită și ea, cu sare, piper, cimbru și două-trei linguri de cottage cheese. Am uns cu unt formele de cupcakes și am așezat felii de cartofi în fiecare formă, până mai sus de jumătate, am adăugat apoi mix de brânză cu condimente pe fiecare, până aproape s-au umplut, am acoperit totul cu folie de aluminiu și am băgat la cuptor pentru 30 de minute.
După 30 de minute, am scos folia, am mai pus niște brânză pe deasupra și am mai lăsat încă vreo 5 minute în cuptor, cât s-a format o crustă aurie. Pentru că formele au fost unse cu unt în prealabil, am reușit să scot relativ ușor și intact fiecare construcție din felii de cartofi cu brânză. Am asezonat cu mult busuioc proaspăt și pentru că mi-a fost lene să mai fac și un dressing, am rezolvat rapid cu 3 linguri de iaurt, stropit cu puțină boia și cu mult busuioc mărunțit. S-aveți poftă!