Cartofi copți, altfel
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
40 minute.
Nr. porţii
1 persoane.
Ingrediente
- cartofi
- unt
- sare grunjoasă
- piper
- boia iute
- rozmarin
Metodă
Am pus cuptorul la preîncălzit la 220 de grade, am curățat 2 cartofi și i-am crestat pe lingură de lemn în felii subțiri de 3-4mm, ca să îi păstrez aproape întregi, dar și ușor de asezonat. I-am uns cu unt, pe care s-a prins foarte repede și sarea grunjoasă, și piperul negru proaspăt măcinat, și boiaua și rozmarinul, după care i-am băgat la cuptor într-un vas termorezistent. Au stat, s-au rumenit, aurit și crocănțit acolo 40 de minute. Asta a ieșit. Se pot mânca liniștit doar așa simpli, sau cu iaurt sau smântână, sau chiar lângă o friptură. S-aveți poftă!