Calamar marinat, cu fenicul
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
5 minute.
Nr. porţii
1 persoane.
Ingrediente
- o mână de inele de calamar
- 6-7 felii de fenicul
- zeama de la o lămâie
- sare, piper
- boia iute
- o jumătate de ceapă galbenă
- 2-3 căței de usturoi
- ulei
- oțet
Metodă
Pentru marinat, am pus într-un bol calamarii cu puțin ulei, puțin oțet, zeama de la lămâie, sare, piper negru proaspăt măcinat și boia iute. I-am acoperit și lăsat în frigider o zi.
Dacă nu sunteți pe fugă, inelele de calamar marinat sunt gata de preparare și în 15-20 de minute.
Am sotat ceapa și usturoiul în tigaie la foc mediu-mare cam 1 minut și am adăugat doar inelele de calamar pe care le-am lăsat 2-3 minute, pentru că se fac foarte rapid și dacă stau prea mult pe foc devin gumoase.
Am curățat feniculul și l-am tăiat felii (a fost unul mic, așa că n-avea rost să mai las pentru altă ocazie), și l-am pus un minut la rumenit în tigaia în care se făcuseră inelele de calamar (care încă mai avea puțină ceapă și lichid rămas). Și gata. S-aveți poftă!