Calamar marinat, cu fenicul

Prep time ingrediente

5 minute.

Cooking time

5 minute.

Nr. porţii

1 persoane.

Ingrediente

  • o mână de inele de calamar
  • 6-7 felii de fenicul
  • zeama de la o lămâie
  • sare, piper
  • boia iute
  • o jumătate de ceapă galbenă
  • 2-3 căței de usturoi
  • ulei
  • oțet

Metodă

Pentru marinat, am pus într-un bol calamarii cu puțin ulei, puțin oțet, zeama de la lămâie, sare, piper negru proaspăt măcinat și boia iute. I-am acoperit și lăsat în frigider o zi.
Dacă nu sunteți pe fugă, inelele de calamar marinat sunt gata de preparare și în 15-20 de minute.

Am sotat ceapa și usturoiul în tigaie la foc mediu-mare cam 1 minut și am adăugat doar inelele de calamar pe care le-am lăsat 2-3 minute, pentru că se fac foarte rapid și dacă stau prea mult pe foc devin gumoase.

Am curățat feniculul și l-am tăiat felii (a fost unul mic, așa că n-avea rost să mai las pentru altă ocazie), și l-am pus un minut la rumenit în tigaia în care se făcuseră inelele de calamar (care încă mai avea puțină ceapă și lichid rămas). Și gata. S-aveți poftă!

Imagini

Calamar

Calamar

Calamar cu fenicul