Brownies cu boabe de ienupăr

#tistheseason așa că merge perfect rețeta asta de brownie cu boabe de ienupăr. Da, da, ai citit bine, ienupărul nu e doar pentru făcut gin, oricât de bine mixat ar fi el.

Acum, trebuie să recunosc că eu sunt și într-un moment din viață în care mi se pare că boabele de ienupăr merg în orice, de la carne de balenă, la apă cu castraveți – și cu cât sunt mai multe, cu atât e mai bine. Drept urmare, nu-i de mirare că în momentul în care am găsit de cumpărat (finally!), am scăpat la toate plicurile de pe raft și am intrat pe-un film cu poftă de G&T, valuri și spumă de mare pe timp de furtună, vânt de nord și miros de Arctic.

Oh well, we can’t have everything at once, așa că momentan mă mulțumesc cu un stash de brownies. And you should, too. Now, go make them, că e genul ăla de rețetă simplă, rapidă și cu rezultate de te lingi pe degete.

Ingrediente

  • 100 g cacao
  • 250 g unt gras
  • 500 g zahăr (folosesc zahăr nerafinat, iar pentru varianta din fotografii am mers pe un mix de zahăr de cocos și muscovado)
  • 4 ouă bătute
  • 100 g făină (am folosit integrală)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 plic cu boabe de ienupăr, strivite în mojar

Metodă

Am pus cuptorul la preîncălzit.

Am topit untul și zahărul, cu cacaoa într-o crăticioară pe foc mic și am lăsat puțin la răcit.

Am adăugat pe rând ouăle, făina, praful de copt, fulgii de cocos și ienupărul și am omogenizat.

Am turnat mixul ăsta într-o tavă de 21 cm și am dat la cuptor.

45 de minute la 180 de grade.

Am scos, am tăiat pătrate, am presărat unele cu zahăr pudră, pe altele le-am lăsat simple și am împărțit cu trupa.

Să ne fie de bine!

Foto: Andrei Ignia