Biscuiți cu unt și dulceață
Astea-s ingredientele pe care le folosesc mereu pentru aluat de biscuiți cu unt. În funcție de preferințe și chef, dulceața sau diverse creme vin să completeze baza de biscuiți.
Prep time ingrediente
10 minute.
Cooking time
12-15 minute.
Nr. porţii
2-4 persoane.
Ingrediente
- 125g unt, la temperatura camerei
- 5 linguri zahăr brun
- o linguriță esență de vanilie
- 1 ou
- 2 căni făină (eu am folosit de ovăz)
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură lapte
- dulceață de mure
Metodă
Pun cuptorul la preîncălzit la 180 de grade și întind hârtie de copt pe o tavă mare. Amestec toate ingredientele (fără dulceață) până obțin un aluat moale și ușor lipicios. Teoretic, pentru salvat timp, procesul ăsta se poate face cu ajutorul unui blender.
Dacă n-am timp de modelat bile de biscuiți, sau de tăiat forme, îl pun la frigider câteva ore. Pentru biscuiții ăștia, am modelat bile pe care le-am aplatizat cu un deget, ca să fac loc dulceții, după care i-am dat la cuptor 12-15 minute, și apoi i-am lăsat la răcit vreo 5. Se pot consuma și pe loc, dar și în timp, în 2-3 sau mai multe zile. Să vă fie de bine!