Biscuiți cu brânză
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
15 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o cană cu făină (de ovăz)
- 2 cepe verzi mici sau una mai măricică
- o mână de parmezan (sau alt fel de brânză rasă)
- o linguriță de praf de copt
- o bucată de unt (cam 50-60 grame)
- sare și piper
- lapte (cam jumătate de cană)
Metodă
Am programat cuptorul la preîncâlzit la 210 grade. Într-un bol mare am pus făina (eu am folosit de ovăz, de aici culoarea mai închisă a biscuiților), praful de copt, sare și niște piper și am dat deoparte. Am tăiat untul în bucăți (relativ) pătrate și (relativ) egale și l-am adăugat la făină. La fel am făcut și cu ceapa tăiată mărunt și cu parmezanul dat prin răzătoare. Am turnat lapte (din ochi) deasupra cât să pot să frământ totul cu mâna, într-un soi de aluat mai gros. Dacă aluatul rezultat e ușor lipicios și întins și pe mâini, dar toată făina s-a prins cu restul ingredientelor, înseamnă că ești pe drumul cel bun. Dacă mai sunt urme de făină neamestecată, mai merg câteva picături de lapte și încă puțin frământat. Am întins aluatul (tot cu degetele, fără rolă) într-un strat gros cam de jumătate de centimetru pe o suprafață de lucru dată ușor cu făină și l-am tăiat în bucăți aproximativ egale. Am pus biscuiții rezultați într-o tavă unsă cu ulei cu rozmarin (ca să nu se prindă) și i-am băgat la cuptor 15 minute. Imediat ce i-am scos, am mâncat jumătate din ei, așa au fost de buni. Restul au avut timp să se răcească și să devină ușor crocanți la exterior. S-aveți poftă!