Prăjitură cu prosecco
Orice prăjitură e mai bună dacă are unt, ați zice. Wrong! Experimentele din ultimele zile mi-au demonstrat că orice prăjitură e mai bună dacă are ceva alcool. Și dacă alcoolul mai e și cu bule, treaba-i clară.
Prăjitura cu prosecco e apogeul culinar al săptămânii. Și a ieșit atât de bună că am luat pauză de la recuperat experimente vechi, doar ca să împart nebunia cu voi.
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
40 minute.
Nr. porţii
4-6 persoane.
Ingrediente
- 6 ouă (albușuri separate de gălbenușuri)
- 5 linguri zahăr brun (sau mai multe, dacă e cu sugar high cravings)
- prosecco până la ultima picătură (actually, mai aveam doar un sfert de sticlă de 750ml, așa că luați de calculați)
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri cu oțet din mere (sau o lămâie stoarsă)
- coaja de la o lămâie
- o cană cu făină
- o linguriță praf de copt
- zahăr pudră și ce mai vreți (ca de exemplu niște zmeură) pentru servit
Note
Ca să fie de bun simț, am trecut experimentul ăsta la 4-6 porții. Câți au mâncat în realitate și cât de rapid s-a dus, e o chestiune de păstrat în familie.
Metodă
Am pus cuptorul la preîncălzit la 180 de grade și am uns un vas termorezistent cu unt și cu făină.
Am frecat gălbenușurile cu zahărul, până l-am topit. Am adăugat pe rând prosecco, uleiul de măsline, oțetul, coaja de lămâie, praful de copt și făina (dată prin sită) și am continuat să amestec până am omogenizat tot și toate.
Între timp, responsabilul cu albușurile le-a bătut de le-a nimicit, a se citi ca pentru bezele, pentru ca în final să le încorporez la blatul principal.
Am turnat în vasul termorezistent și am lăsat în cuptor 25 de minute, timp în care prăjitura a crescut cât China. După 25 de minute am mutat la 150 de grade și am mai lăsat-o încă 15 minute până testul scobitoarea a dat semnale că e gata.
Am lăsat-o la răcit. Tot în cuptor, după ce l-am oprit, ca să nu scadă. Am pudrat cu zahăr, am adăugat zmeură și am început petrecerea. Că dacă e cu prosecco, nu se poate fără.