Mușchi de porc cu miere și usturoi
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
6 minute.
Nr. porţii
2-4 persoane.
Ingrediente
- o bucată de mușchi de porc (dezosat, de preferință de ăla subțire de pe spate)
- 2-3 linguri de soia (ca să subțieze mierea)
- 2 linguri de miere
- 4-5 căței de usturoi (sau mai mulți, depinde de gust)
- piper
Metodă
Am amestecat într-un bol mierea, cu usturoiul tocat mărunt, soia și piper. Am tăiat mușchiul în bucăți mici (au ieșit 8), am dat fiecare bucată prin amestecul de miere, usturoi și soia și le-am pus la fript într-o tigaie teflonată, fără ulei. 2-3 minute pe o parte, 2-3 minute pe cealaltă. Și gata.
L-am mâncat cu o salată din roșii, gogoșari, ardei grași, ceapă verde și valeriană. Oare fără sos de soia ar putea intra în categoria de mâncăruri românești? S-aveți poftă!