Jurnalul navigatorului mîncau #6 (26 februarie-4 martie)

În timp ce pe Net, o rudă nevăstuică și prietenii săi celebri zboară pe spatele unei ciocănitori, în oraș la noi, sub soarele care se joacă de-a v-ați ascunselea, începe forfota aprovizionării cu piese noi pentru bormașinile vechi și o serie (prea bogată) de idei buclucașe împresoară mințile cetățenilor de la diferitele scări de bloc. Se pregătește, deci, să vină primăvara, așa că, după atîta hibernare, parcă am da un pic cititul pe-o plimbare. Cînd, însă, ne ia amețeala după cîțiva pași și ne gîndim că poate ar merge o vitamină, seria amplă de anchete (mai întîi din State, apoi din Marea Britanie), care au descoperit că suplimentele alimentare vîndute conțineau, de fapt, cereale, ne așază buimăciți pe-o bancă.

Apar niște întrebări, cum ar fi (la nimereală): oare la noi în țară cît de reglementată și controlată este această piață? Oricum, asistenta mea a spus că e mai sigur ceaiul din planta pe care ți-o dorești și pe care s-o vezi înainte, decît comprimatele din aceeași plantă.

Mai stai puțin în cabinet să ți se explice, foarte corect, că starea de sănătate este direct proporțională cu calitatea mîncării. Mai notezi că emulsiile sînt niște amestecuri chimice care leagă substanțe ce în mod normal nu pot fraterniza și apoi citești pe Arstehnica cum aproape toate alimentele din magazin conțin aceste substanțe. Ai colită sau sindrom metabolic? Nu știu de la ce ar putea fi…

Cercetători de la Universitatea Framingham au continuat studiile unor colegi japonezi și au ajuns la concluzia că ar fi bine să înlocuiești, atunci cînd se poate, băuturile dulci cu ceaiul negru, care are un puternic efect anti-glicemic, ce te ferește de diabet. Dacă tot am făcut eu rezumatul, îți pun la dispoziție varianta complicată.

Despre cum fierb, de secole, gulasch auf Wiener Art și alte soiuri de gulaș, pe un mal și pe altul al Tisei, în Historia. Și-o rețetă (tot acolo.)

Un nou argument al dezbaterii despre introducerea marijuanei medicinale: dacă plantăm cannabis, o să avem iepuri împiedicați. Bienvenida a Utah!

O primăvară blîndă!