Conopidă cu afine și nuci caju
Dacă încă mai aveți dubii despre cât de bune pot fi chestiile simple, gătite cu 2-3 ingrediente, vă recomand să încercați conopida asta.
Prep time ingrediente
5 minute.
Cooking time
10-12 minute.
Nr. porţii
2 persoane.
Ingrediente
- o conopidă medie
- cam 100 g unt
- cimbru
- 100g afine
- suc de la o lămâie
- 2-3 linguri de oțet
- o jumătate de linguriță de praf de chilli
- sare și piper
- nuci caju/fistic sau alte ingrediente din aceeași familie
Note
Totally drooling material.
Metodă
Am pus apă la fiert într-o oală și când a început să clocotească, am stors lămâia și am opărit conopida întreagă vreo 5 minute. Apoi am scos-o la răcit în gheață.
Într-o tigaie am pus afinele la rehidratat în oțet. La foc mare, treaba asta durează cam un minut. După care au fost trecute prin blender, împreună cu am praful de chilli, și puțină sare și piper. 30 de secunde până am obținut o pastă groasă și iute-acrișoară.
În aceeași tigaie în care am rehidratat afinele, am topit untul cu două fire de cimbru să dea aromă acolo. Am adăugat conopida, cu fluorescențele în jos și am tot sucit pe o parte și pe alta, timp de vreo 5-6 minute până s-a aurit peste tot.
Am mutat pe o farfurie, am stropit cu puțin unt topit, pasta de afine și câteva nuci caju tocate mărunt și am trecut la masă. S-aveți poftă!