Cartofi zdrobiți, cu mujdei și muștar

Cartoful. Legumă relativ insipidă, cu mult amidon. Buni doar piure sau prăjiți (NOT). Fenomenali de buni în versiunea de cartofi zdrobiți cu mujdei și muștar. Bonus, sunt răspunsul sănătos pentru orice fast-food craving. Rețeta e furată de la Marc Matsumoto și adaptată cu mujdei de-al nostru.

Bine, cine n-are grăsime de rață (sau gâscă), poate folosi ulei clasic în loc. It’s not the same, but it’s better than nothing.

And it’s vegan.

Prep time ingrediente

10 minute.

Cooking time

15-20 minute.

Nr. porţii

1 persoane.

Ingrediente

  • 3 cartofi mici sau 2 medii
  • sare
  • câțiva căței de usturoi (sau chiar o căpățână, for garlic lovers)
  • 2 lingurițe cu muștar
  • zeamă de lămâie
  • miere
  • ulei de măsline

Metodă

Am spălat bine cartofii cu tot cu coajă și i-am pus la fiert în apă cu multă sare. Apă cât să-i acopere. Sare cât să dea apei gust de apă de mare. Între timp am făcut mujdeiul. Am curățat și dat prin răzătoarea mică usturoiul (great texture asks for adaptative thinking) pe care l-am pus apoi într-un bol. Am adăugat muștarul cu bobițe, miere și zeamă de lămâie cât să am lichid să pot omogeniza usturoiul cu muștarul. Am adăugat și puțin ulei de măsline și am tot învârtit continuu (cam ca la maioneză, să nu se taie) până am obținut un (soi de) mujdei, pe care l-am dat deoparte. Cum cartofii erau fierți, am trecut la pasul doi.
L-am apăsat pe fiecare cu lama unui cuțit mare, cât să le crape coaja și să-i aplatizeze puțin. După care i-am trecut în tigaie, prin grăsime fierbinte de rață. 2 minute, poate 3 pe fiecare parte cât să-i auresc și crocănțesc pe exterior, iar la interior să rămână moi și să nu se sfarme. I-am scos pe un șervet de hârtie și i-am lăsat puțin cât s-a absorbit grăsimea de la exterior.
I-am mutat într-o farfurie, am pus mujdeiul peste, am aruncat și puțin mărar deasupra, așa de estetică, și i-am mâncat. S-aveți poftă!

Imagini

Cartofi fierti si prajiti

Cartofi fierti si prajiti

Cartofi fierti si prajiti

Cartofi fierti si prajiti

Cartofi fierti si prajiti